Navigáció

Parlamenti képviselőnk

Országgyűlési képviselőnk: Harrach Péter

Pest Megye címere

Pest megye címere

Magyarország címere

Magyarország címere

Európai Unió

Európai Unió zászlója

Panasziroda

Hibás terméket vásárolt? Nem felel meg a szolgáltatás? Amennyiben magánszemélyként, mikro-, kis- és középvállalkozásként, civil szervezetként, társasházként nem tudja rendezni fogyasztói jogvitáját egy vállalkozással, vegye igénybe a Pest Megyei Békéltető Testület segítségét. Az eljárás egyszerű, gyors és ingyenes.

Új Magyarország

Új Magyarország Vidékfejlesztési Program

Leader

LEADER program

ÉKPM

Észak Kelet-Pest Megyei Leader Egyesület

FACEBOOK

Uolsó hírek

Fotó felhő

Kormányablak

Kormányablak

Online Statisztika

Online vendégek: 1
Online tagok:
Nincsenek online tagok jelen


Regisztrált tagok: 48
Aktiválatlan tagok: 0
Legújabb tag: jordannha

Látogatók ma: 641
Online látogató: 1
Max. Onlinerekord: 49
Max. napi rekord: 35533
Látogatók tegnap: 769
Látogatók a hónapban: 25964
Összes látogatók: 1153026

Utolsó 24 órában: 
Google Translate


Üdvözlet

KÖSZÖNTJÜK!


PolgármesterTisztelettel és szeretettel köszöntöm Önöket a Pest megyei Váchartyán község hivatalos honlapján. Honlapunkat azzal a céllal készítettük és jelentettük meg, hogy megismertessük Önnel településünket és az itt élő emberek életét. Az oldalainkon nézelődve felfedezhetik, megismerhetik Váchartyán számtalan értékét, múltját, jelenét, hasznos információkat igyekszünk szolgáltatni kulturális, közéleti, sport programjainkról. Bízom abban, hogy a honlapunk hozzájárul ahhoz, hogy a településünkről tájékozódhasson. Amennyiben felkeltettük érdeklődését, úgy kérem, látogasson el hozzánk, ismerkedjen meg településünkkel, az itt élő emberekkel. Az érdeklődők mellett külön szeretettel köszöntöm településünk lakóit, akiknek reményeim szerint segítséget nyújt a megújuló honlap információival és új struktúrájával. Fontos, hogy együttesen alakítsuk ki, töltsük meg tartalommal fejezeteit, észrevételeikkel járuljanak hozzá egy községünkhöz méltó hivatalos honlap kialakításához.

A honlap használatához sok örömet kívánva: Koblász Sándor polgármester

Falugazdász

TÁJÉKOZTATÓ

 

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tájékoztatása szerint

 

Mártai Gábor (mobil:30-241-2419, váci központ: 27-317-944) falugazdász

 

a váchartyáni Közösségi Házban.

 

minden hétfőn 09.00-11.30 óráig

(kivéve munkaszüneti napokat)

ügyfélfogadást tart.

Tűzgyújtás

Félretájékoztatott a szabadtéri égetésről a katasztrófavédelem


Az új Országos Tűzvédelmi Szabályzatra hivatkozva tévesztették meg az önkormányzatokat és a lakosságot.


Több Pest megyei önkormányzatnál igencsak felhúzták az illetékesek a szemöldöküket, miután a Váci Katasztrófavédelmi Kirendeltség a polgármestereket egy március 5-i keltezésű levéllel arról tájékoztatta, hogy a hatályba lépett új Országos Tűzvédelmi Szabályzat (OTSZ) értelmében "TILOS a lábon álló növényzet, tarló, növénytermesztéssel összefüggésben és a belterületi ingatlanok használata során keletkezett hulladék szabadtéri égetése, továbbá az ingatlan tulajdonosa, használója köteles a területet éghető hulladékoktól, száraz növényzettől mentesen tartani".


Csakhogy a környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény 48. § (4) bekezdése szerint a települési önkormányzat képviselő-testületének hatáskörébe tartozik az avar és kerti hulladék égetésére vonatkozó szabályok rendelettel történő megállapítása. Az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló 54/2014. (XII. 5.) BM rendelet 225. § (1) bekezdése így szól: "Ha jogszabály másként nem rendelkezik, a lábon álló növényzet, tarló, növénytermesztéssel összefüggésben és a belterületi ingatlanok használata során keletkezett hulladék szabadtéri égetése tilos." Ugyanezen paragrafus (3) bekezdésében ez olvasható: "Ha jogszabály másként nem rendelkezik, az ingatlan tulajdonosa, használója köteles a területet éghető hulladéktól és további hasznosításra nem kerülő száraz növényzettől mentesen tartani."


Mivel az önkormányzati rendelet is jogszabálynak minősül, ezért törvényi felhatalmazás alapján, a belügyminiszteri rendelettel megállapított OTSZ-szel összhangban az önkormányzatok továbbra is rendeletben szabályozhatják az avar és kerti hulladék égetését. Ahol viszont ilyen rendelet nincs, ott az OTSZ tiltása az irányadó.


A Lánglovagok.hu érdeklődésére sem az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF), sem a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság nem adott magyarázatott a félretájékoztatás okáról. Hajdu Márton, az OKF szóvivője azt viszont megerősítette, belterületen csak abban az esetben lehet növényi hulladékot égetni, ha azt önkormányzati rendelet megengedi.


A katasztrófavédelem nem csak az önkormányzatoknál, hanem a lakosság körében is okozott némi zavart. A belterületi ingatlanok esetében a teljes tiltás két internetes váci újságban is olvasható volt, az egyik nyilatkozat a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől, a másik magától a váci tűzoltóparancsnoktól származott.


A Váci Katasztrófavédelmi Kirendeltségnek március 1-jétől van új vezetője, miután az addigi kirendeltségvezetőt a szentendrei tűzoltólaktanyában történt lövöldözés után a megyei katasztrófavédelmi igazgató leváltotta. Március első napjától Vácon ugyancsak új a tűzoltóparancsnok.


Tisztázták a szabályokat


Solymosi Heléna, a Szentendrei Közös Önkormányzati Hivatal kommunikációs vezetője a Lánglovagok.hu érdeklődésére közölte: március 10-én hivatalos látogatást tett a polgármesternél Branyiczki Márk megyei katasztrófavédelmi igazgató és Kiszelák Ferenc kirendeltségvezető, így volt alkalmuk tisztázni a felmerült kérdéseket.


Szegner Anett, a Váci Polgármesteri Hivatal környezetvédelmi referense ugyancsak elmondta, hogy a Váci Katasztrófavédelmi Kirendeltség munkatársának szóbeli tájékoztatása szerint az önkormányzati rendeletekben meghatározott napokon továbbra is lehet égetni belterületen.


Március 9-én az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és több katasztrófavédelmi igazgatóságok honlapján is megjelent a jogszabályilag helyes tájékoztatás a szabadtéri égetés új szabályairól.

Lánglovagok.hu

 

 

EBZÁRLAT

Ebzárlat és legeltetési tilalom elrendelése

 

Pest Megyei Kormányhivatal Váci Járási Hivatal Járási Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hivatal elsőfokú hatósági jogkörében eljárva az alábbi határozatot hozta:

 

HATÁROZAT

 

A vörös rókák veszettség elleni orális immunizálása (a csalétek vakcina kiszórása) miatt Acsa, Bernecebaráti, Csomnád, Csörög, Csővár, Dunakeszi, Fót, Galgagyörk, Göd, Ipolydamásd, Ipolytölgyes, Kemence, Kismaros, Kisnémedi, Kösd, Kóspallag, Letkés, Márianosztra, Nagybörzsöny, Nagymaros, Őrbottyán, Penc, Perőcsény, Püspökhatvan, Püspökszilágy, Rád, Szob, Szokolya, Sződ, Sződiiget, Tésa, Vác, Vácduka, Váchartyán, Váckisújfalu, Vácrátót, Vámosmikola, Verőce és Zebegénytelepülések közigazgatási területére 2015. március 28. és 2015. április 23.közötti időszakra ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el.

Az ebzárlat ideje alatt:

•              a tartási helyén minden kutyát és macskát elzárva, illetőleg a kutyákat megkötve úgy kell tartani, hogy azok más állattal vagy emberrel ne érintkezhessenek; zárt udvarban a kutyák elzárását vagy megkötését mellőzni lehet, ha azok onnan ki nem szökhetnek.

•              kutyát tartási helyéről csak pórázon vezetve és szájkosárral szabad kivinni.

•              a település területéről kizárólag érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező kutyát vagy macskát a hatósági állatorvos kedvező eredményű vizsgálata után és engedélyével szabad kivinni.

•              az érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező vadászebek, a fegyveres erők és fegyveres testületek ebei, a katasztrófa-mentő ebek, a segítő és terápiás ebek, valamint a látássérült embereket vezető ebek rendeltetési céljuknak megfelelő használatuk idejére, mentesek a fentiekben foglalt korlátozás alól.

•              az ebzárlat alatt befogott, kóbor húsevőket hatósági megfigyelés alá keli helyezni az ebzárlat időtartamára.

•              az ebzárlat alatt húsevő állatok összevezetésével járó rendezvény nem tartható.

Felhívjuk az érintett települések Önkormányzatát, hogy az elrendelt intézkedésekről a helyi lakosságot a lehető legszélesebb körben, hirdetmény útján is tájékoztassák.

Határozatom ellen a kézhezvételtől számított 15 napon belül a Pest Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága igazgató főállatorvosához (1135 Budapest, Lehel út 43-47.) címzett, de a Hivatalomhoz - mint elsőfokú hatósághoz - két példányban benyújtott fellebbezéssel lehet élni.

Az elsőfokú közigazgatási határozat elleni jogorvoslat eljárási díja 10 000 forint, amelyet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal 10032000-00289782-00000000 fizetési számlaszámára kell átutalás vagy a fizetési számlára történő készpénzbefizetés útján megfizetni, az ügyiratszám és az ügyfél adószámának, illetve adóazonosító jelének feltüntetésével. A jogorvoslati díj befizetését igazoló bizonylatot a jogorvoslati kérelemhez csatolni kell.

A fellebbezés elektronikus úton történő benyújtására nincs lehetőség.

Jelen határozat jogerőssé válik, amennyiben ellene nem fellebbeztek és a fellebbezési határidő letelt.

A határozat a fellebbezésre való tekintet nélkül azonnal végrehajtandó.


INDOKOLÁS


A Pest Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságának 2015. március 06-án kelt, PEI/001/1178-2/2015. számú tájékoztatása szerint, a vörös rókák 2015. évi, tavaszi immunizálási kampánya Pest megye Dunától keletre eső területét érinti, ettől az immunizálási kampánytól kezdődően már az M3-as autópályától északra fekvő területeket is beleértve.

A tájékoztatás szerint Pest megye területén a csalétek vakcina kiszórás időpontja a tervek szerint 2015. március 28. és április 02. közé fog esni (időjárás függvényében).

A veszettség elleni védekezés részletes szabályairól szóló 164/2008. (XII. 20.) FVM rendelet (a továbbiakban: 164/2008. FVM rendelet) 8. § (5) bekezdése szerint, „a vakcinázás kezdetétől számított 21 napig az érintett területeken az illetékes járási főállatorvos ebzárlatot és legeltetési tilalmat köteles elrendelni."

Az ebzárlat szabályairól a 164/2008. FVM rendelet 12. § -a rendelkezik.

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény (a továbbiakban: Éltv,) 42. § (3) bekezdése szerint a járványügyi intézkedést elrendelő határozat hirdetmény útján is közölhető.

A fentiekre tekintettel a rendelkező részben foglaltak szerint határoztam.

Hatóságom hatáskörét és illetékességét a fővárosi és megyei kormányhivatalok mezőgazdasági szakigazgatási szerveinek kijelöléséről szóló 328/2010. (XII. 27.) Korm. rendelet 3. § (1) és (5) bekezdése, továbbá az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény 34. § (3) bekezdés a) pontja és 51. (3) bekezdés s) és t) pontjai határozzák meg.

Határozatomat a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény (a továbbiakban: Két) 71. § (1) bekezdése és a 72. § (1) bekezdésének megfelelően adtam ki.

A határozat fellebbezésre való tekintet nélküli végrehajtását a Két. 101. § (5) bekezdés e) pontja, valamint az Éltv. 42.§. (1) bekezdése biztosítja.

A fellebbezés lehetőségét a Két. 98. § (1) bekezdése és a 99. § (1) bekezdése alapján biztosítottam, a fővárosi és megyei kormányhivatalok mezőgazdasági szakigazgatási szerveinek kijelöléséről szóló 328/2010. (XII. 27.) Korm. rendelet 4.§ (2) bekezdése szerint.

A fellebbezési eljárás díjáról az Éltv. hatálya alá tartozó eljárások végrehajtására kiadott 63/2012. (VII.2.) VM rendelet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, valamint a megyei kormányhivatalok mezőgazdasági szervei előtt kezdeményezett eljárásokban fizetendő igazgatási szolgáltatási díjak mértékéről, valamint az igazgatási szolgáltatási díj fizetésének szabályairól 4. § (3) bekezdése rendelkezik.

 

dr. Járosi Linda

járási főállatorvos

Tüzelés

T Á J É K O Z T A T Ó

 

2015. március 5-én hatályba lép az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló 54/2014 (XII. 5.) BM rendelet (továbbiakban: OTSZ).


Az OTSZ 225. § (1) bekezdése előírja, hogy „Ha jogszabály másként nem rendelkezik, a lábon álló növényzet, tarló, növénytermesztéssel összefüggésben és a belterületi ingatlanok használata során keletkezett hulladék szabadtéri égetése tilos.".


Valamint az OTSZ 225. § (3) bekezdés szerint „Ha jogszabály másként nem rendelkezik, az ingatlan tulajdonosa, használója köteles a területet éghető hulladéktól és további hasznosításra nem kerülő száraz növényzettől mentesen tartani."


Továbbá az OTSZ 226. § (1) bekezdés szerint „Külterületen az ingatlan tulajdonosa, használója a tűzvédelmi hatóság engedélyével legfeljebb 10 ha egybefüggő területen irányított égetést végezhet.". A tűzvédelmi hatóság engedélyéhez a kérelmet legkésőbb az égetés tervezett időpontját megelőző 10. napig be kell nyújtani az engedélyező tűzvédelmi hatósághoz. Az irányított égetést az OTSZ 226., 227 §-ban foglaltak szerint lehet végrehajtani.


A fentiek értelmében T I L O S a lábon álló növényzet, tarló, növénytermesztéssel összefüggésben és a belterületi ingatlanok használata során keletkezett hulladék szabadtéri égetése, amennyiben jogszabály másként nem rendelkezik.


Továbbá a tűzvédelmi hatósági feladatokat ellátó szervezetekről, a tűzvédelmi bírságról és a tűzvédelemmel foglalkozók kötelező élet- és balesetbiztosításáról szóló 259/2011. (XII. 7.) Korm. rendelet 7. § alapján tájékoztatom, hogy aki:

- tűzvédelmi előírást megszeg, és azzal tüzet idézett elő 100 000 Ft - 1 000 000 Ft;
- tűzvédelmi szabályt megszeg, és azzal tüzet idézett elő és az oltási tevékenységben a tűzoltóság beavatkozása is szükséges volt 200 000 Ft - 3 000 000 Ft
tűzvédelmi bírság megfizetésére kerül kötelezésre.


A tűzvédelmi bírság kiszabásával kapcsolatban az illetékes tűzvédelmi hatóságnak csak a bírság összegére van mérlegelési jogköre a fenti megadott kereteken belül.

 

Kérem a fentiekben foglaltak szíves tudomásul vételét.

Álláspályázat

Iskola

Emberi Erőforrások Minisztere a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet Váchartyáni Apáczai Csere János Általános Iskola

Intézményvezető (magasabb vezető)
beosztás ellátására.

 

A közalkalmazotti jogviszony időtartama: határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony

                       

Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidő

 

A vezetői megbízás időtartama: A vezetői megbízás határozott időre, 2015.08.01-2020.08.15.-ig szól.

A munkavégzés helye: Pest megye, 2164 Váchartyán, Halászi Károly utca 2.

 

A beosztáshoz tartozó, illetve a vezetői megbízással járó lényeges feladatok:

A köznevelési intézmény vezetőjének feladata az intézmény szakszerű és törvényes működtetése, a takarékos gazdálkodás, a munkáltatói jogok gyakorlása és döntéshozatal az intézmény működésével kapcsolatban minden olyan ügyben, amelyeket a jogszabály nem utal más hatáskörbe.

Illetmény és juttatások:

Az illetmény megállapítására és a juttatásokra a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény, valamint a(z) valamint a(z) pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény köznevelési intézményekben történő végrehajtásáról szóló 326/2013 (VIII.30.) Korm. rendelet rendelkezései az irányadók.

                       

Pályázati feltételek:

§         Főiskola, /egyetemi szintű végzettség és tanítói/tanári szakképzettség vagy a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. tv. 98. § (8). bekezdésben meghatározott végzettség, szakképzettség,

 

§         pedagógus munkakörben szerzett legalább 5 éves szakmai gyakorlat

§         pedagógus-szakvizsga keretében szerzett intézményvezetői szakképzettség

§         büntetlen előélet, és annak igazolása, hogy nem áll a foglalkoztatástól való eltiltás hatálya alatt

§         cselekvőképesség

§         megbízást az kaphat, aki a munkáltatóval közalkalmazotti jogviszonyban áll, vagy a megbízással egyidejűleg közalkalmazotti munkakörbe kinevezhető

 

A pályázat részeként benyújtandó iratok, igazolások:

§         az intézmény vezetésére vonatkozó program, amely tartalmazza a szakmai helyzetelemzésre épülő fejlesztési elképzeléseket

§         az álláshely betöltéséhez szükséges végzettség, szakképzettség, szakvizsga meglétét igazoló okmányok másolata

§         a pályázó legalább 5 éves szakmai gyakorlatát igazoló dokumentum (munkáltatói igazolás, munkakör megnevezésével)

§         szakmai önéletrajz

§         nyilatkozat arról, hogy a pályázó hozzájárul a teljes pályázati anyagának sokszorosításához, továbbításához (3. személlyel közlés)

§         nyilatkozat arról, hogy a pályázó hozzájárul személyes adatainak pályázattal összefüggő kezeléséhez

§         90 napnál nem régebbi hatósági bizonyítvány a büntetlen előélet igazolására, valamint annak igazolására, hogy a közalkalmazott nem áll olyan foglalkoztatástól való eltiltás hatálya alatt, amely a közalkalmazotti jogviszony létesítését nem teszi lehetővé

§         amennyiben a pedagógus-szakvizsga keretében szerzett intézményvezetői szakképzettség megszerzése még folyamatban van, szükséges a felsőoktatási intézmény igazolása a tanulmányok várható befejezéséről

§         a pedagógus-szakvizsga keretében szerzett intézményvezetői szakképzettségről szóló igazolást legkésőbb 2015.05.20-ig kell benyújtani, egyéb hiánypótlásra nincs lehetőség

 

A beosztás betölthetőségének időpontja:

A beosztás legkorábban 2015. augusztus 1. napjától tölthető be.

A pályázat benyújtásának határideje: 2015. március 31.

A pályázati kiírással kapcsolatosan további információt Sándor Zsoltné nyújt, a 0627/795-223 -os telefonszámon.

A pályázatok benyújtásának módja:

§         Postai úton, a pályázatnak a Emberi Erőforrások Minisztere címére történő megküldésével (1051 Budapest, Nádor utca 32. KLIK Személyügyi Főosztály ). Kérjük a borítékon feltüntetni a pályázati adatbázisban szereplő azonosító számot: 2015-06-19 , valamint a beosztás megnevezését: Váchartyáni Apáczai Csere János Általános Iskola-Intézményvezető.

 

A pályázat elbírálásának módja, rendje:

A véleménynyilvánításra jogosultak véleményének kikérése után az oktatásért felelős miniszter dönt.

A pályázat elbírálásának határideje: 2015. június 19.

A pályázati kiírás további közzétételének helye, ideje:

 

  •       Oktatási és Kulturális Közlöny
  •       helyben szokásos módon

A munkáltatóval kapcsolatos egyéb lényeges információ:

A pályázatot írásban, két azonos szövegű és mellékletű példányban (egy példányt nem kérünk összefűzni), zárt borítékban kérjük megküldeni a KLIK Személyügyi Főosztály címére. A borítékra írják rá "PÁLYÁZAT- Váchartyáni Apáczai Csere János Általános Iskola intézményvezetői beosztására". Két további példányt kérünk a KLIK Váci Tankerület címére megküldeni (2600 Vác, dr. Csányi László körút 45.).

A munkáltatóval kapcsolatban további információt a www.klik.gov.hu honlapon szerezhet.

A KÖZIGÁLLÁS publikálási időpontja: 2015. február 27.

A pályázati kiírás közzétevője a Nemzeti Közigazgatási Intézet (NKI). A pályázati kiírás a munkáltató által az NKI részére megküldött adatokat tartalmazza, így annak tartalmáért a pályázatot kiíró szerv felel.

Gyermekjóléti Szolgálat

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy február 18.-án (szerdán), az ügyélszolgálati nap betegség miatt elmarad.

 

A 2015. február 25.-i (szerda) ügyfélszolgálati nap február 23.-án hétfőn lesz megtartva.

 

 

Megértésüket köszönjük!

 

 

 

                                               Családsegítő- és Gyermekjóléti Szolgálat

Képviselő-testületi ülés

Váchartyán Község Polgármesterétől

 

M E G H Í V Ó

 

Váchartyán Község Képviselő-testülete

 

2015. február 16-án (hétfő) 17 órakor

 

testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

 

Az ülés helye: Váchartyán Község Polgármesteri Hivatala Váchartyán, Fő u. 55. Tanácsterem

 

Tervezett napirend:

1. dr. Maruszki Gábor a Váci Járási Hivatalvezető Úr tájékoztatója

Előterjesztő: polgármester

 

2. 2015. évi költségvetés elfogadás (Önkormányzat, Óvoda)

Előterjesztő: polgármester és a Községgazdálkodási Bizottság elnöke

 

3. 2015. évi Közös Önkormányzati Hivatal költségvetésének elfogadása

Előterjesztő: polgármester és a Községgazdálkodási Bizottság elnöke

 

4. Szociális rendelet módosítása

Előterjesztő: polgármester és a Szociális Bizottság elnöke

 

5.Óvodai gyalogátkelőhely és Községi járdák felújítására beérkezett árajánlatok

Előterjesztő: polgármester és a Községgazdálkodási Bizottság elnöke

 

6. Községgazdálkodási Bizottság határozatai

a)Bútorvásárlás a Művelődési Házba és a Közösségi Házba

b) Belső ellenőrzést végző cég kiválasztása

c) Konferenciaszék vásárlás

Előterjesztő: polgármester és a Községgazdálkodási Bizottság elnöke

 

7. 2014. évi polgárvédelmi beszámoló

Előterjesztő: polgármester

 

8. Magyar János kérelme

Előterjesztő: polgármester

 

9. Egyebek

 

A napirendek fontosságára való tekintettel megjelenésére feltétlenül számítok!

 

Váchartyán, 2015. február 10.

                                                               Tisztelettel:

 

 

                                                                                      Koblász Sándor

                                                                                       polgármester

Tájékoztató

119 Budapest, Fehérvári út 89-95. www.nak.hu

 

MEGHÍVÓ

 

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megbízásából tisztelettel meghívom Önt a Területhez kötődő támogatásokkal kapcsolatos adategyeztetési feladatok tárgyában tartott csoportos tájékoztatásra.

 

A tanácsadás helye: Közösségi Ház Váchartyán


2164 VÁCHARTYÁN Fő út 45.


A tanácsadás ideje: 2015.02.23 10:00-12:00 (2 óra)

 

Napirendi pontok, témák

- Regisztráció

- Földalapú támogatással kapcsolatos tájékoztatás

- Zöldítés fogalma, ide tartozó területek meghatározása

- Őstermelők adózása

- Egyéb kérdések

- Tájékoztatás bezárása


Kérem, részvételi szándékát legkésőbb 2015.02.23-ig jelezze a martai.gabor@nak.hu címen vagy a 27-317-944 telefonszámon!


Megtisztelő jelenlétére számítok!

 

                    Tisztelettel

 

                                              Mártai Gábor

                                              falugazdász

                                         mobil:30-241-2419

                                      váci központ: 27-317-944

Egyenlő Bánásmód Hatóság

 

 

Forduljon az Egyenlő Bánásmód Hatóság ügyfélszolgálatához,

ha

 

neme,

faji hovatartozása,

bőrszíne,

nemzetisége,

nemzetiséghez

való tartozása,

fogyatékossága,

életkora,

egészségi állapota,

vallási-

vagy világnézeti meggyőződése,

politikai vagy más véleménye,

anyanyelve,

családi állapota,

anyasága vagy apasága,

szexuális irányultsága,

nemi identitása,

vagyoni helyzete

 

vagy egyéb tulajdonsága miatt

hátrányos megkülönböztetés éri.

 

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság feladata az egyenlő bánásmód követelményének megsértése miatt benyújtott panaszok kivizsgálása és az egyenlő bánásmód szempontjainak érvényesítése.

 

Ott vagyunk a közelében.

 

Keresse fel dr. Szatmári Éva Pest megyei egyenlő bánásmód-referens ügyfélfogadását

 

2015. március 2–án (hétfő) 12.00 és 16.00 óra között

Pest Megyei Kormányhivatal épületében (1052 Budapest, Városház u. 7.)

 

2015. március 9–én (hétfő) 12.00 és 16.00 óra között

Pest Megyei Kormányhivatal épületében (1052 Budapest, Városház u. 7.)

 

2015. március 16–án (hétfő) 12.00 és 16.00 óra között

Pest Megyei Kormányhivatal épületében (1052 Budapest, Városház u. 7.)

 

2015. március 23–én (hétfő) 12.00 és 16.00 óra között

Pest Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház (2600 Vác. Rákóczi u. 36).

 

2015. március 30–án (hétfő) 12.00 és 16.00 óra között

Tatárszentgyörgy Község Önkormányzat Polgármesteri Hivatala épületében

(2375 Tatárszentgyörgy, Rákóczi utca 15.)

 

Egyenlő bánásmód– mindenkit megillet!

Falugazdász

TÁJÉKOZTATÓ

 

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tájékoztatása szerint

 

Mártai Gábor (mobil:30-241-2419, váci központ: 27-317-944) falugazdász

 

a váchartyáni Polgármesteri Hivatal Tanácstermében

 

minden hétfőn 09.00-11.30 óráig

(kivéve munkaszüneti napokat)

ügyfélfogadást tart.

Iskola titkár

MUNKATÁRSAT KERESÜNK!

 

Helyettesítő munkatársat keresünk a Váchartyáni Apáczai Csere János Általános Iskolába,

 

iskolatitkári

 

feladatok ellátására.


Határozott idejű munkaviszony:     2015. március 9. – június 30. között.

 

Elvárások:

  • közép vagy - felsőfokú  végzettség
  • számítógépes ismeretek  (számítógép - kezelői végzettség, ECDL  vizsga)
  • önálló, precíz munkavégzés
  • gyermekek iránti elkötelezettség
  • terhelhetőség

Jelentkezni /pályázni írásban lehet:  2015. február  13-ig az iskola igazgatójánál. 

 

Cím: 2164 Váchartyán, Halászi Károly u. 2. Telefon: 06-27-566-621

 

Váchartyán, 2015. január 30.

 

 

                                                                  Szaniszló Katalin

                                                                       igazgató

Gazdálkodási Ügyintéző

Rádi Közös Önkormányzati Hivatal Váchartyáni Kirendeltség

 

a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján

pályázatot hirdet

Rádi Közös Önkormányzati Hivatal Váchartyáni Kirendeltség


Gazdálkodási ügyintéző


munkakör betöltésére.


A közszolgálati jogviszony időtartama: határozatlan idejű közszolgálati jogviszony

 

Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidő

A munkavégzés helye: Pest megye, 2164 Váchartyán Fő u. 55.

A közszolgálati tisztviselők képesítési előírásairól szóló 29/2012. (III. 7.) Korm. rendelet alapján a munkakör betöltője által ellátandó feladatkörök:

1. számú melléklet 16. pont II. besorolás pénzügyi igazgatási feladatok, gazdálkodással kapcsolatos feladatok.


Ellátandó feladatok:

Az államháztartás rendje szerinti önkormányzati számviteli, pénzügyi, gazdálkodási és könyvvezetési feladatok végrehajtása. A közös hivatalra, az önkormányzati és költségvetési szervekre vonatkozó költségvetés és beszámoló elkészítése, mérleg készítése, kontírozás, könyvelés, kötelezettségvállalás vezetése. A képviselő-testületek pénzügyi témájú előterjesztéseinek elkészítése a jegyző utasításai szerint.

A munkakörhöz tartozó főbb tevékenységi körök:

Gazdálkodással kapcsolatos feladatok, pénzügyi igazgatási feladatok ellátása.

Jogállás, illetmény és juttatások:

A jogállásra, az illetmény megállapítására és a juttatásokra a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény rendelkezései az irányadók.

 

Pályázati feltételek:

-          Magyar állampolgárság,

-          Cselekvőképesség,

-          Büntetlen előélet,

-          Középfokú képesítés, Regisztrált mérlegképes könyvelő képesítés,

-          Vagyonnyilatkozat tételi eljárás lefolytatása,

-          6 hónap próbaidő vállalása

A pályázat elbírálásánál előnyt jelent:

Közigazgatásban, önkormányzati gazdálkodásban szerzett szakmai gyakorlat - Legalább 1-3 év szakmai tapasztalat,

-          ECDL

Előnyt jelentő kompetenciák:

-          Kiváló szintű Gyakorlott szintű MS Office (irodai alkalmazások)

-          Kiváló szintű Szóbeli és írásbeli kommunikációs készség, precíz munkavégzés, terhelhetőség

A pályázat részeként benyújtandó iratok, igazolások:

-          szakmai önéletrajz

-          a pályázó nyilatkozata az előírt vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettség teljesítésének vállalásáról

-           a pályázó nyilatkozata a 6 hónap próbaidő vállalásáról

-          erkölcsi bizonyítvány

-          iskolai végzettséget, képzettséget igazoló okiratok másolata

-          Nyilatkozat a pályázati anyagban foglalt személyes adatoknak a pályázati eljárással összefüggő kezeléséhez való hozzájárulásról

-          a pályázó nyilatkozata arról, hogy a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 84. § (1) bekezdése és 85. §-a szerinti összeférhetetleség nem áll fenn vele szemben alkalmazása esetén

A munkakör betölthetőségének időpontja: A munkakör legkorábban a pályázatok elbírálását követően azonnal betölthető.

A pályázat benyújtásának határideje: 2015. május 11.

A pályázatok benyújtásának módja:

Postai úton, a pályázatnak a Rádi Közös Önkormányzati Hivatal Váchartyáni Kirendeltsége címére történő megküldésével (2164 Váchartyán, Fő u. 55. ). Kérjük a borítékon feltüntetni a pályázati adatbázisban szereplő azonosító számot: 1/2015. , valamint a munkakör megnevezését: Gazdálkodási ügyintéző.

Személyesen: Dr. Ungi Kitti jegyző, Heves megye, 2164 Váchartyán, Fő u. 55

 

A pályázati eljárás, a pályázat elbírálásának módja, rendje: A beérkezett pályázatok közül a Rádi Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője Váchartyán Község Önkormányzat Képviselő –testületével egyetértésben dönt.

A pályázat elbírálásának határideje: 2015. május 18.

A pályázati kiírás további közzétételének helye, ideje: Váchartyán Község Önkormányzatának hirdetőtáblája - 2015. január 30.

A KÖZIGÁLLÁS publikálási időpontja: 2015. február 2.

A pályázati kiírás közzétevője a Nemzeti Közigazgatási Intézet (NKI). A pályázati kiírás a közigazgatási szerv által az NKI részére megküldött adatokat tartalmazza, így annak tartalmáért a pályázatot kiíró szerv felel.

CSermekjóléti és Családsegítő Szolgálat tájékoztatása

A Családsegítő- és Gyermekjóléti Szolgálat tájékoztatása

Tisztelt Ügyfeleink!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2015. február 04.-i ügyfélszolgálati nap február 02.-án hétfőn lesz megtartva, február 06.-án, pénteken az ügyfélszolgálat elmarad.

Megértésüket köszönjük!

 

                                         Családsegytő és Gyermekjóléti Szolgálat

Testületi ülés

Önkormányzat

Váchartyán Község Képviselő-testülete 2015. január 26-án (hétfő) 17 órakor rendes testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

 

Az ülés helye: Váchartyán Község Polgármesteri Hivatala Váchartyán, Fő u. 55. Tanácsterem


Tervezett napirend:

1.ITT támogatási összeg felosztása

Előterjesztő: polgármester

 

2.2015. évi költségvetés tárgyalása

Előterjesztő: polgármester

 

3.2015. évi beruházások ütemezése (óvodai gyalogátkelő árajánlat kérés, járda-felújítás, utak aszfaltozása, I. VH emlékmű környezetének rendbe tétele)

Előterjesztő: polgármester

 

4.Vezető óvónő álláshirdetés kiírása

Előterjesztő: polgármester

 

5.Pénzügyi munkatárs álláshirdetés kiírása

Előterjesztő: polgármester

 

6.Védőnői állás

Előterjesztő: polgármester

 

7. Gyermekjóléti Szolgálat társulási megállapodás módosításának elfogadása

Előterjesztő: polgármester

 

8.Polgárőr Egyesület kérelme

Előterjesztő: polgármester

                                            

9. GVTKV Társulás által küldött megállapodás

Előterjesztő: polgármester

 

10. Egyebek

a) Helyi lakos kérelme


Váchartyáni KSE Labdarúgó Egyesület felhívása

A Pest megyei III. osztályban szereplő Váchartyáni KSE Labdarúgó Egyesület várja a labdarúgást kedvelő fiatalok jelentkezését.

 

További információ és jelentkezés: Nagy Lajos 06-20-53-73-274

A desztillálóberendezés tulajdonjogáról, tulajdonjogának megszerzéséről szóló bejelentés

Hírek

A desztillálóberendezés tulajdonjogáról, tulajdonjogának megszerzéséről szóló bejelentési nyomtatvány


Tisztelt Adózó!


A Magyar Közlöny MK 161/2014. évi számában 2014. november 26-án kihirdetett, az egyes adótörvények és azokkal összefüggő más törvények, valamint a Nemzeti Adó -és Vámhivatalról szóló 2010. évi CXXII. törvény módosításáról szóló 2014. évi LXXIV. törvény alapján módosulnak a jövedéki adóról és jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól szóló 2003. évi CXXVII. törvény továbbiakban: Jöt.) egyes rendelkezései.


2015. évtől a magánfőző desztillálóberendezésének bejelentésével kapcsolatban és a magánfőzésnél az adóbevallással és az adó megfizetésével kapcsolatos eljárásban a lakóhely szerinti önkormányzati adóhatóság váchartyáni lakosok esetében, Váchartyán Község Polgármesteri Hivatal Adóhatósága jár el . [Jöt. 5. § (9) bekezdés] Az „15jövbej”számú bejelentési nyomtatványt azoknak szükséges kitölteni, akik 2014. január 1. napján váchartyáni lakosok és 2015. január 1-jét megelőzően magánfőzéshez használt desztilláló berendezést vásároltak.


Magánfőzőnek az a 18. életévét betöltött gyümölcstermesztő személy minősül, aki saját tulajdonú gyümölccsel, gyümölcsből származó alapanyaggal és párlat készítésére alkalmas, saját tulajdonú desztillálóberendezéssel rendelkezik.


A magánfőző a desztillálóberendezés feletti tulajdonszerzést az azt követő 15 napon belül köteles bejelenteni a lakóhelye szerinti önkormányzati adóhatósághoz.


Ha 2015. január 1.jét megelőzően történt a magánfőzésre szolgáló desztillálóberendezés feletti tulajdonszerzés, akkor a magánfőzőnek 2015. január 15-ig kell megtennie a bejelentést. [Jöt.5. § (9) bekezdés, 67/A. § (1)-(3) bekezdései, 128/K. § (1) bekezdés].

A bejelentésben meg kell adni a nevét, lakcímét, adóazonosító jelét, a desztilláló-berendezés feletti tulajdonszerzés időpontját, a desztillálóberendezés űrtartalmát és tárolásának, használatának helyét, ha az eltér a magánfőző lakcímétől.


Egy desztilláló-berendezés több személy közös tulajdonát is képezheti, ilyenkor a tulajdonosok választása szerint kell bármelyikük lakóhelye szerinti önkormányzathoz megtenni a bejelentést. Az adott önkormányzat értesíti e bejelentésről a többi érintett hatóságot/adóhatóságot.


Tájékoztatjuk Tisztelt Adózókat, hogy a honlapról a bevallási nyomtatványok letölthetők.


                                                                        Váchartyán Község Önkormányzata

Véradás

Felhívás Véradásra!

Tájékoztatjuk a T. Lakosságot, hogy 2015. január 21-én szerdán 15:00 -tól 17:00-ig véradás lesz a Művelődési Házban.

Köszönettel

Magyar Vöröskereszt

Generálási idő: 0.06 másodperc
3,488,687 egyedi látogató