Navigáció

Parlamenti képviselőnk

Országgyűlési képviselőnk: Harrach Péter

Pest Megye címere

Pest megye címere

Magyarország címere

Magyarország címere

Európai Unió

Európai Unió zászlója

Panasziroda

Hibás terméket vásárolt? Nem felel meg a szolgáltatás? Amennyiben magánszemélyként, mikro-, kis- és középvállalkozásként, civil szervezetként, társasházként nem tudja rendezni fogyasztói jogvitáját egy vállalkozással, vegye igénybe a Pest Megyei Békéltető Testület segítségét. Az eljárás egyszerű, gyors és ingyenes.

Új Magyarország

Új Magyarország Vidékfejlesztési Program

Leader

LEADER program

ÉKPM

Észak Kelet-Pest Megyei Leader Egyesület

FACEBOOK

Uolsó hírek

Fotó felhő

Kormányablak

Kormányablak

Online Statisztika

Online vendégek: 2
Online tagok:
Nincsenek online tagok jelen


Regisztrált tagok: 46
Aktiválatlan tagok: 0
Legújabb tag: zsolt

Látogatók ma: 872
Online látogató: 2
Max. Onlinerekord: 49
Max. napi rekord: 35533
Látogatók tegnap: 1849
Látogatók a hónapban: 36210
Összes látogatók: 957631

Utolsó 24 órában: 
Google Translate


Üdvözlet

KÖSZÖNTJÜK!


PolgármesterTisztelettel és szeretettel köszöntöm Önöket a Pest megyei Váchartyán község hivatalos honlapján. Honlapunkat azzal a céllal készítettük és jelentettük meg, hogy megismertessük Önnel településünket és az itt élő emberek életét. Az oldalainkon nézelődve felfedezhetik, megismerhetik Váchartyán számtalan értékét, múltját, jelenét, hasznos információkat igyekszünk szolgáltatni kulturális, közéleti, sport programjainkról. Bízom abban, hogy a honlapunk hozzájárul ahhoz, hogy a településünkről tájékozódhasson. Amennyiben felkeltettük érdeklődését, úgy kérem, látogasson el hozzánk, ismerkedjen meg településünkkel, az itt élő emberekkel. Az érdeklődők mellett külön szeretettel köszöntöm településünk lakóit, akiknek reményeim szerint segítséget nyújt a megújuló honlap információival és új struktúrájával. Fontos, hogy együttesen alakítsuk ki, töltsük meg tartalommal fejezeteit, észrevételeikkel járuljanak hozzá egy községünkhöz méltó hivatalos honlap kialakításához.

A honlap használatához sok örömet kívánva: Koblász Sándor polgármester

TÁJÉKOZTATÓ

Hírek

Az Esély Szociális Alapellátási Központ tájékoztatja a Tisztelt Lakosokat, hogy a múlt hét pénteken elmaradt szűrőnap 2014.szeptember 19.-én pénteken, a Művelődési Házban 9-10 óra közötti időpontban lesz megtartva.

Megértésüket köszönjük

Tisztelettel
Gesztiné Berta Noémi
családgondozó
Esély Szociális Alapellátási Központ
Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat

Egyenlő Bánásmód Hatóság ügyfélszolgálatának ügyfélgadási ideje

Hírek

Forduljon az Egyenlő Bánásmód Hatóság ügyfélszolgálatához, ha


neme, faji hovatartozása, bőrszíne, nemzetisége, nemzetiséghez való tartozása, kisebbséghez való tartozása, fogyatékossága, életkora, egészségi állapota, vallási- vagy világmeggyőződése, politikai vagy más véleménye, anyanyelve, családi állapota, anyasága vagy apasága, szexuális irányultsága, nemi identitása, vagyoni helyzete vagy egyéb tulajdonsága miatt


hátrányos megkülönböztetés éri.

Keresse fel DR. SZATMÁRI ÉVA Pest megyei egyenlő bánásmód-referens ügyfélfogadását
2014. szeptember 1–én (hétfő) 12.00 és 16.00 óra között
Pest Megyei Kormányhivatal épületében (1052 Budapest, Városház u. 7.)
2014. szeptember 8–án (hétfő) 12.00 és 16.00 óra között
Pest Megyei Kormányhivatal épületében (1052 Budapest, Városház u. 7.)
2014. szeptember 15–én (hétfő) 11.00 és 15.00 óra között
Pest Megyei Kormányhivatal épületében (1052 Budapest, Városház u. 7.)
2014. szeptember 22–én (hétfő) 12.00 és 16.00 óra között
Pilisvörösvár Művészetek Háza épületében
(2085 Pilisvörösvár, Fő utca 127. II. emelet, Zöld terem)
2014. szeptember 23–án (kedd) 12.00 és 16.00 óra között
Mozgáskorlátozottak Közép-magyarországi Egyesülete irodájában

Vágányzár

Hírek

Aktuális vágányzári információkat a következő oldalon nézhetik meg:

http://www.mav-start.hu/vaganyzar/vaganyzar.php#71

Hétközlap információ

Hírek

Az újság lehetőséget biztosít arra, hogy minden település saját két oldalán belül megjelenítse a képviselőjelöltek névsorát, valamint a polgármesterjelölteket.

A polgármesterjelöltek amennyiben szeretnének egy rövid bemutatkozó szöveget is közölhetnek, ez azonban nem tartalmazhatja a programjukat és pártjaik terveit, illetve egy kisméretű arcképet is csatolhatnak. Minden jelölttől azonos terjedelmű szöveget várunk (a jelöltek számától függetlenül), maximum 500 karakter lehet.

A HÉTközlap következő száma október első hetében fog megjelenni. Kérem a cikkeket, fotókat szeptember 23. (kedd) éjfélig szíveskedjenek elküldeni!

Tájékoztatás: 2014. Október 12. Önkormányzati választás

Önkormányzat

Váchartyánban szavazhat a lent részletezett polgármesterjelöltekre, képviselőjelöltekre és Pest megye Közgyűlési listájára.

Polgármesterjelöltek:
Koblász Sándor, Szikora Miklós István, Virágh Zoltán

Képviselőjelöltek:
Bercse Dezső, Dézsi Ferenc, Horgász Marianna, Lassú János, Nagy Kornél, Simonné Vizler Ágnes, Szikora Miklós István, Virágh Zoltán, Zöld Emőke Mónika

Pest megye Közgyűlési listái:
DK, EGYÜTT, FIDESZ-KDNP, JOBBIK, LMP, MSZP

Menjen el Ön is szavazni 2014. október 12-én!

Tájékoztató

Hírek

Tájékoztatjuk a Tisztelt lakosokat, hogy a váchartyáni Polgármesteri Hivatal 2014. szeptember 17-én szerdán, a Családsegítő- és Gyermekjóléti Szolgálat 2014.szeptember 17.-i szerdai ügyfélszolgálati napja áramszünet miatt elmarad.  

Megértésüket köszönjük!

Tájékoztató

Önkormányzat

Értesítjük a Vörösmarty utca lakóit, hogy a Vörösmarty utca felújítási munkálatai megkezdődtek.

A Lakosság értesítésére csak szóban került sor, ezért minden Lakostól elnézést kérünk.

A munkálatok alatt - amely várhatóan 15 napot vesz igénybe - a Vörösmarty utca részlegesen lezárására kerülhet sor, ezért megértésüket kérve ezen időszak alatt olyan helyen parkoljon gépjárművével, amely nem akadályozza a munkálatokat.

Ezen beruházás keretében megújúl és aszfaltos burkolatot kap az Ősz utca eleje és a Árpád utca vége.

Váchartyáni Helyi Választási Bizottság meghívója

Hírek

Váchartyáni Helyi Választási Bizottság 2014. szeptember 8. napján (hétfő) 16 óra 30 perckor tartandó ülésére ezúton tisztelettel meghívom.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal, Váchartyán Fő u. 55.

Napirend

1. Polgármester- és képviselőjelöltek nyilvántartásba vétele

2. Jelöltek sorsolása

3. Egyebek


Tisztelettel

Csendes Csabáné

Helyi Választási Bizottság elnöke

Váchartyán Szüreti Felvonulás, 2014.08.30.

Hírek

Már-már hagyománnyá válik, hogy településünk az Őszirózsa Hagyományörző Nyugdíjas Egyesület a Polgármeseteri Hivatal támogatásával, valamint a helyi Polgárőrség, és a Váci Rendőrkapitányság segítségével szüreti felvonulást és mulatságot szervez.

Mindenki tudja, hogy a falvak, szűkebb közösségek életében a felvonulások nem csak a mulatást, és jó kedvet, de az emberek példaértékű összefogását, és a falu egységét is jelképezték. Ezt őrizzük a mai napig, és igyekszünk minél erősebbé tenni összetartozásunkat kicsiny otthonunkban, Váchartyánban. Hogy ebben sikerrel járunk, azt mi sem bizonyítja jobban, mint a 2014.08.30-án megrendezésre került szüreti felvonulás, melyen a falu apraja-nagyja az egészen kicsi gyermekektől a már idősödő emberekig mindenki részt vett.

Ahhoz, hogy a felvonulás sikeres legyen, természetesen szükség volt a nyugdíjasok kiemelkedő munkájára, és segítségére, valamint mindig pozitív hozzáállásukra és jó kedvükre.

2014.08.30-án a Művelődési Ház előtt gyülekezett a felvonulók tömege, ahol a levegőt már átjárta a finom pörkölt illata. Megérkeztek a lovasok, és a lovas kocsik is, valamint a kisvonat, ami külön látványosságot nyújtott, az egyébként hagyományörző rendezvényen.

Szebbnél-szebb lányok forogtak rakott szoknyáikban, és fess magyar legények füttyentgettek a zenekar által játszott, mindenki számára ismerősen csengő dallamokra, majd a menet hangos énekléssel útnak indult.

Hogy a hangulatot tetézzék, az otthon maradottak a kijelölt megállóknál süteménnyel, üdítőkkel, finom borokkal, és pálinkákkal fogadták a felvonulókat, melyekért ének, és tánc volt a köszönet.

18:00 körül a szüreti felvonulás a végéhez ért, a tömeg bevonult a Művelődési Házba, ahol jóízűen elfogyasztották a pörköltet, majd kezdetét vette a bál, ahol a Fox zenekar húzta a talpuk alá valót.

 

Köszönet Koblász Sándor polgármester úrnak,  és a testületnek, akik hozzásegítették az Őszirózsa Hagyományörző Nyugdíjas Egyesületet a felvonulás létrejöttéhez, és sikeréhez, valamint azoknak a családoknak, akik bármilyen formában segítették rendezvényünk végbemenetelét.

 

Köszönettel és tisztelettel:

                                   Őszirózsa Hagyományörző Nyugdíjas Egyesület.

Tájékoztató

Önkormányzat

TÁJÉKOZTATÓ

Váchartyán Község Önkormányzat Képviselő-testülete tájékoztatja a Tisztelt lakosságot, hogy 2014. szeptember 3-án (szerda) 18 órakor
közmeghallgatást tart, melyre szeretettel várnak minden lakost.

A közmeghallgatás helyszíne: Váchartyáni Művelődési Ház.

A közmeghallgatás témái:
- beruházások
- pénzügyi beszámoló
- jövőbeni tervek
- egyebek

Koblász Sándor
polgármester

Hírdetmény

Hírek

MAGYARORSZÁG KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKE KITŰZTE A HELYI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK ÉS POLGÁRMESTEREK ÁLTALÁNOS VÁLASZTÁSÁT.

A SZAVAZÁS NAPJA: 2014. OKTÓBER 12.

A SZAVAZÁS 6.00 ÓRÁTÓL 19.00 ÓRÁIG TART.

A VÁLASZTÓI NÉVJEGYZÉK

A választópolgárok a névjegyzékbe történt felvételükről 2014. augusztus 25-ig kapnak értesítést.

AJÁNLÁS
Jelöltet ajánlani ajánlóíven lehet. A választókerületben választójoggal rendelkező választópolgár 2014. szeptember 8-ig ajánlhat jelöltet. Egy választópolgár több jelöltet is ajánlhat.

A SZAVAZÁS
A választópolgár személyesen, a lakcíme szerinti szavazókörben szavazhat. Az a választópolgár, aki 2014. június 23-ig tartózkodási helyet létesített, és tartózkodási helyének érvényessége legalább a szavazás napjáig tart, átjelentkezéssel a tartózkodási helyén szavazhat.

Átjelentkezésre irányuló kérelmet 2014. október 10-én 16.00 óráig lehet benyújtani a www.valasztas.hu oldalon vagy levélben, illetve személyesen a helyi választási irodában.

Részletes tájékoztatásért látogassa meg a www.valasztas.hu weboldalt, vagy forduljon a polgármesteri hivatalban működő választási irodához.

Nemzeti Választási Iroda

Hírdetmény

A Váci Víziközmű Társulat Intéző Bizottsága 2014. szeptember 9. (kedd) 18 órakor Taggyűlést hív össze, amelyre ezúton tisztelettel meghívunk minden érintettet

Az Taggyűlés helye: Gárdonyi Géza Művelődési Ház
2163. Vácrátót, Szabadság u. 28.

Az Taggyűlés napirendi pontjai:
1. Társulat Elnökének beszámolója 2014.május 23-tól 2014.szeptember 9-ig eltelt időszakról
2. Dukép Kft volt ingatlanainak érdekeltségi hozzájárulás összegének határozatba foglalása
3. KÖVIZIG állásfoglalása
4. Az Intéző és Ellenőrző Bizottság tagjainak költségtérítése

Határozatképtelenség esetén a megismételt Taggyűlés az eredeti helyszínen
2014. szeptember 09-én (Kedden ) 18,30-kor
kerül megtartásra. Az ismételt taggyűlés a fenti napirendi pontok tekintetében a megjelentek létszámától függetlenül határozatképes.

Vácrátót, 2014. augusztus 19.

Juhász István sk
Intéző Bizottság Elnöke
Váci Víziközmű Társulat

Tanévnyító

Iskola

Tájékoztatjuk a Váchartyáni Apáczai Csere János Általános Iskola tanulóit és szüleiket, hogy a tanévnyitó ünnepség szeptember 1-jén 8 órakor lesz, ez egyben az első tanítási nap.

A RÁDI HELYI VÁLASZTÁSI IRODA VEZETŐJÉNEK KÖZLEMÉNYE

Önkormányzat

A választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény 307/E. § (1) bekezdésében foglalt jogkörömben megállapítom, hogy Váchartyán településen

 

Polgármesterjelölt állításához 45 fő

Egyéni listás jelölt állításához 15 fő

 

választópolgár ajánlása szükséges.

 

A választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény 307/E. § szerint „(1) Az egyéni listás és az egyéni választókerületi jelölt, valamint a polgármesterjelölt állításához szükséges ajánlások számát a helyi választási iroda vezetője, a főpolgármester-jelölt, valamint a megyei lista állításához szükséges ajánlások számát a területi választási iroda vezetője állapítja meg szavazást megelőző ötvennyolcadik napot követő munkanapon.

(2) A szükséges ajánlások számának megállapításakor a választópolgárok számát a központi névjegyzéknek a szavazást megelőző ötvennyolcadik napi adatai alapján kell megállapítani.

(3) A szükséges ajánlások számát egész számra felfelé kerekítve kell megállapítani.”

 

A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról szóló 2010. évi L. tv. 9. § (1), (3) bekezdése szerint „Egyéni listás, illetve egyéni választókerületi képviselőjelölt az, akit az adott választókerület választópolgárainak legalább 1%-a jelöltnek ajánlott.

(3) Polgármesterjelölt az, akit

a) a 10 000 vagy annál kevesebb lakosú település választópolgárainak legalább 3%-a,

b) a 10 000 lakost meghaladó, de 100 000 vagy annál kevesebb lakosú település esetén legalább 300 választópolgár,

c) a 100 000-nél több lakosú település esetén legalább 500 választópolgár

jelöltnek ajánlott.

 

A központi névjegyzék 2014. augusztus 15. napi adatai alapján Váchartyán településen a választópolgárok száma 1478 fő volt. 

 

Tankkönyvosztás

Iskola

Felhívjuk a tisztelt szülők figyelmét, hogy iskolánkban a tankönyvosztás időpontja:

2014. augusztus 25. 9 órától 14 óráig.
2014. augusztus 26. 12 órától 17 óráig.

Helyszín: az iskola ebédlője.

Kérjük, hogy aki nem jogosult a térítésmentes tankönyvtámogatásra, az hozza magával a befizetést igazoló feladóvevényt. Aki személyesen nem tudja átvenni a könyvcsomagot, az meghatalmazás útján más személlyel is átvetetheti, illetve szeptember 1-jén a gyermek személyesen átveheti.

Tájékoztató

Hírek

Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a 2012.évi XC. törvény a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról valamint a 63/2012 (XII.11.) BM rendelet és 347/2012 (XII.11.) Kormányrendelet értelmében előírt kötelező kéményseprő-ipari közszolgáltatás körébe tartozó feladatokat - a települési Önkormányzat közigazgatási határain belül - a Magyar Kémény Kft. alkalmazottja látja el. Váchartyán településen a cég kollégája 2014. július 22. - 2014.október 31. között keresi fel. A társaság alkalmazásában álló Mocsári Sándor dolgozó fényképes igazolvánnyal illetve névre szóló megbízólevéllel rendelkezik.

III. Váchartyáni Nyári Fesztivál

Hírek


Generálási idő: 0.08 másodperc
2,909,042 egyedi látogató