Váchartyán község honlapja

A canicross francia eredetû sportág. A homo ludens újítása, amely már elindult világhódító útjára. A sportág alapvetõen futó – terepfutó – sport, kutyások számára. E sportágban ugyanis a kutya és az ember együttfut a kijelölt versenypályán egy pórázzal összekötve. A feladat: minél hamarabb megtenni a versenytávot a futóverseny szabályai szerint a kutyával együtt.

A szabályok egyszerûek: a kutyának kell elõl futni (legalább a pálya 95%-án) a gazdának utána, közöttük pedig egy póráznak kell feszülni, amely egyik végén a gazda övén a másik végén pedig a kutya hámján csatlakozik. A sebességet a gazda határozza meg – az õ futóteljesítményénél gyorsabban nem tud a páros futni. A kanyarokat a balra - vagy jobbra, parancsszavakra kell az ebnek teljesíteni (néha, fõleg az elején nem árt a póráz kis kézzel való segítése). A kutyával való ilyetén futás mind a gazdának, mind a kutyának öröm. A sportról több infó a http://www.canicross.hu oldalon található.

vachartyan sport canicross

Mi Mázlival tavaly kezdtünk el versenyezni,sajnos csak két versenyre jutottunk el,a Medve - kupára Veresegyházra,ott 2 helyezést értünk el,illetve egy országos bajnokságra , ott is 2-ak lettünk.
Idén Ricsi kutyával indultam február 24-25-én a tanyakerülő versenyen Őrbottyánban.5.6 km-es táv volt viharos szeles időben,és az első napon sárból is jutott bőven a kijelőlt útvonalra.25:42 alatt tettük meg a távot.
A második versenynapon már jobb volt a talaj is,és az az időjárás is kegyesebb volt .Ez az idő eredményen is meglátszott. 22:18 at futottunk.A két nap össz idő eredménye számít ez 48 perc lett,sajnos 10 másodpercel megelőzött bennünket az első helyezett,így mi a 2 helyen zártunk.
Sajnos hiányzik még a versenyrutin,de majd beletanulunk.Következő verseny március 17-18-án lesz Veresegyházon.Erről bővebb infó a www.sleddogsport.hu honlapon.

E-ügyintézés

vachartyan elektronikus ugyintezes logo

Hivatali Portál

elugy banner 2

Parlamenti képviselőnk

Harrach Péter

Harrach Péter

Magyarország címere

Magyarország címere

Pest Megye címere

Pest Megye címere

Kormányablak

Kormányablak

Panasziroda

Pest Megyei Békéltető Testület