Váchartyán község honlapja

PEST MEGYEI KORMÁNYHIVATAL VÁCI JÁRÁSI HIVATAL JÁRÁSI MUNKAÜGYI KIRENDELTSÉG 

A járások kialakításáról, valamint egyes ezzel összefüggő törvények módosításáról szóló 2012. évi XCIII. törvény alapján 2013. január 1. napjától megalakult a Pest Megyei Kormányhivatal Váci Járási Hivatala, melynek egyik szakigazgatási szerve a Járási Munkaügyi Kirendeltség. 

Illetékességi területe 3 járási területre, összesen 39 településre terjed ki. 

A Váci Járás: Acsa, Csörög, Csővár, Galgagyörk, Kisnémedi, Kosd, Őrbottyán, Penc, Püspökhatvan, Püspökszilágy, Rád, Sződ, Sződliget, Vác, Vácduka, Váchartyán, Váckisújfalu, Vácrátót,

Dunakeszi Járás: Csomád, Dunakeszi, Fót, Göd,

Szobi Járás: Bernecebaráti, Ipolydamásd, Ipolytölgyes, Kemence, Kismaros, Kóspallag, Letkés, Márianosztra, Nagybörzsöny, Nagymaros, Perőcsény, Szob, Szokolya, Tésa, Vámosmikola, Verőce, Zebegény települések.

Elérhetőségek: 

  • Cím: 2600 Vác, dr. Csányi László krt. 45.
  • Tel/Fax: 06/27/512-280, 06/27/512-270
  • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ügyfélfogadás

délelőtt:

délután:

Hétfő

08:00 - 12.15

13:00 - 15:00

Kedd

08:00 - 12.15

13:00 - 15:00

Szerda

08:00 - 12.15

13:00 - 15:00

Csütörtök

08:00 - 12:00

-

Péntek

08:00 - 13:00

Ahhoz, hogy az álláskeresőt az egyes támogatások megillessék, illetve alkalmazása esetén munkáltatója támogatást igényelhessen, foglalkoztatásához, álláskeresőként történő regisztrálását kell kérnie.

Álláskereső az a személy, aki munkaviszonyban nem áll és az egyszerűsített foglalkoztatásnak minősülő munkaviszony kivételével egyéb keresőtevékenységet sem folytat, oktatási intézmény nappali tagozatán nem folytat tanulmányokat, öregségi nyugdíjra nem jogosult, valamint megváltozott munkaképességű személyek járadékában, rehabilitációs ellátásban nem részesül, munkát akar és tud vállalni, a mielőbbi elhelyezkedés érdekében a munkaügyi kirendeltségen nyilvántartásba veteti magát és a kirendeltséggel együttműködik. 

Az együttműködés keretében az álláskereső  rendszeresen, a kirendeltség által megadott időpontban személyesen felkeresi a kirendeltséget, elfogadja a felajánlott munkát, képzési lehetőséget, munkaerő-piaci szolgáltatást, munkaerő-piaci programban való részvételt és önállóan is aktívan keres munkát.

2013. január 1-jétől az álláskereső nyilatkozatban vállalhatja, hogy együttműködésének elektronikus levélben történő kapcsolattartás formájában tesz eleget.

Ennek keretében teljesítheti jelentkezési kötelezettségét, bejelentheti a körülményeiben bekövetkezett változásokat, illetve a nyilvántartását érintő eseményeket.

A kirendeltség az együttműködés keretében  vizsgálja, hogy szükség van-e az elhelyezkedéshez munkaerő-piaci szolgáltatás igénybevételére. Szolgáltatás lehet például munkaerő-piaci információ nyújtása, pálya -, álláskeresési - és munka tanácsadás.

Az álláskereső, amennyiben a jogszabály által előírt feltételek megvannak, jogosult lehet álláskeresési ellátásra (álláskeresési  járadékra, nyugdíj előtti álláskeresési segélyre), munkaerő-piaci képzés, humánszolgáltatás igénybevételére.

2012. január 1-jétől a megállapítható álláskeresési járadék maximális hossza 90 nap lehet, maximális havi mértéke a minimálbér összege. A minimális 36 napi álláskeresési járadékhoz az elmúlt 3 évben legalább 360 nap jogviszonnyal kell rendelkezni.

Ha ellátásra jogosult, annak kimerítését követően is ajánlott a velünk való együttműködés, hiszen szolgáltatásainkat, átképzéseinket, támogatásainkat és az önkormányzati szociális támogatásokat – köztük a közfoglalkoztatást – csak a munkaügyi kirendeltséggel együttműködő ügyfelek vehetik igénybe.

Az álláskereső elhelyezkedése esetén a munkáltató támogatást kaphat a foglalkoztatáshoz.

További tájékoztatásért kérjük, forduljon bizalommal a lakó- vagy tartózkodási helye szerint illetékes kirendeltséghez!

E-ügyintézés

vachartyan elektronikus ugyintezes logo

Hivatali Portál

elugy banner 2

Parlamenti képviselőnk

Harrach Péter

Harrach Péter

Magyarország címere

Magyarország címere

Pest Megye címere

Pest Megye címere

Kormányablak

Kormányablak

Panasziroda

Pest Megyei Békéltető Testület